Principper Det overordnede princip er at skolen åbner verden for børn og unge, så de kan åbne sig for verden. (Skolens motto) Hytte- og studieture skaber og styrker relationer, gensidig forståelse og handlemuligheder mellem elever og voksne samt forståelse og oplevelse af omverdenen. Ved valget af lokalitet og i samværet med andre skabes nye fællesskaber og fælles oplevelser, som udvikler elevens identitet, tilknytning og motivation, som bidrager ind i fællesskabet. Vedtaget af skolebestyrelsen den 28.09.2021 |
Retningslinjer
I forbindelse med ture samarbejder skole, elever og forældre om finansiereingen. Forældreråd og årgangens øvrige forældre rammesætter og er primusmotorer i at arrangere og deltage i klasse og årgangsture.
Pædagogiske medarbejdere bidrager med undervisning og læring.
Den enkelte tur er selvfinansieret af elever og forældre. Skolen betaler medarbejdernes løn og diæter og dækker medarbejdernes timer ind i et rul af året, hvor timerne afvikles indenfor.
Det defineres af årgangsteamet og forældrerådet, hvilke ture årgangen tager af sted på.
Der arbejdes for, at hver årgang har sine ture og en fast skabelon for turens mål, rammer og indhold. Dette understøtter tanken om, at årgangen har faste traditioner.
Den faste skabelon gør opgaven lettere at planlægge og gennemføre år for år.
Hytteture
Forældreråd og årgangens øvrige forældre leder, rammesætter og er primusmotorer i at arrangere og deltage i klasse- og årgangsture. Medarbejdere deltager gerne indenfor normal arbejdstid som omlagt undervisning.
Studieture
9. årgang studietur
Kulturelt indhold:
Dette defineres af lærerne i hus 3, som er medbestemmende på den faste skabelon, som gerne skal gøre opgaven let at planlægge og gennemføre år for år.
I forbindelse med studieture samarbejder skole, elever og forældre om finansieringen.
Der arbejdes med fællesskab og ansvarlighed igennem 7. og 8. årgang. Her arbejder forældrene, eleverne og lærerne med turens mål, indhold og fundraising af penge til turen.
Turen afvikles på 9. årgang i hverdagene som udgangspunkt fra tirsdag til torsdag.
Et af formålene for turen er, at årgangen samlet tager på studietur. Antallet af voksne afhænger af elevantallet på den pågældende årgang. Dette vurderes fra år til år.
Da turen er en fælles oplevelse for hele årgangen, er økonomien tilknyttet studieturen derfor også fælles.
Økonomi
Skolen støtter studieturen med et budget pr. døgn for, hvad det koster skolen, at sende en medarbejder afsted på studietur. Udgangspunktet er 2 overnatninger.
I praksis afvikles turen i løbet af året senest inden brobygningsugen. Medarbejdere som er med på turen afspadserer timerne i 8. årgangs brobygningsuge. I brobygningsugen er 8. årgangs lærere vikarer på 9. årgang. Endvidere har 9. årgangseleverne fri fredagen i ugen hvor studieturen afvikles.
Elever og forældre inddrages på 7. og 8. årgang i fælles aktiviteter for at skabe og forankre de fællesskaber som er opbygget siden 7. årgangs start.
Elever og forældre inddrages og skal finansiere dele af turen (transport, overnatning, indgangsbilletter, mad m.v.)
Elever, forældre og medarbejdere arbejder i fællesskab på at skabe og udvikle aktiviteter, der kan skaffe penge til denne del af økonomien.
Generel regel:
I særlige enkelte tilfælde betaler skolen for en elevs samlede tur. Dette aftales mellem skoleleder og årgangsteamet.
Medarbejder ekstra tid, tillæg og diæter:
Medarbejdere afregnes efter overenskomsten på følgende vis.
14 timer pr. påbegyndt døgn fra tidspunktet
+ op til 10 t rådighedstid resten af døgnet (deles med 3)
Dvs. en tur fra tirsdag kl. 8 – torsdag kl. 16 ser således ud:
Tirsdag: 14 timer + 2 timer rådighed/3 = 14,67 timer
Onsdag: 14 timer + 10 rådighed/3 = 17,33 timer
Torsdag: 14 timer + 2 timer rådighed/3 = 14,67 timer
I alt: 46,67 timer
Medarbejderes normale mødetid de tre dage modregnes. Ex. 3x7 timer = 21timer
Dvs. 46,67 – 21 = 25,67 timers afspadsering.
Timerne afspadseres i uge 8 – i dette eksempel 3,5 dag.
§ 14. Tillæg ved deltagelse i arrangementer med overnatning
Stk. 1.
Der ydes et ikke-pensionsgivende tillæg på 127,33 kr. (31/3 2000-niveau) pr. påbegyndt dag for deltagelse i lejrskoler, hytteture, studieture m.v. (arrangementer med overnatning). Tillægget ydes i stedet for ulempegodtgørelse, jf. § 11. (tillægget på kr. 127,33 er i nutidskroner kr. 142,28)
Stk. 2.
Afvikles arrangementer, jf. stk. 1, på lørdage, søndage og helligdage, ydes et ikke-pensionsgivende tillæg på 289,62 kr. (31/3 2000-niveau) pr. påbegyndt dag. Tillægget ydes i stedet for ulempegodtgørelse, jf. § 11, og weekendgodtgørelse, jf. § 12.
Siden opdateret august 2024